Oldtimer huren in Vlaanderen

Oldtimerverhuur wordt steeds populairder. Zeker voor een speciale gelegenheid zoals een trouw, jubilea of Gala. Zelf voor een communiefeest wordt gretig naar een mooie klassieker gegrepen.

Heel wat autoliefhebbers zijn vaak op zoek naar dé perfecte wagen om een speciale gelegenheid kracht bij te zetten. Het is nu net dat zoeken naar de meest geschikte wagen dat heel wat tijd in beslag kan nemen. Dit komt omdat de vele bezitters van oldtimers, bussen, limousines of luxewagens vaak zelf hun eigen website hebben waar ze hun wagens te huur aanbieden.

Je vindt er uiteraard al de noodzakelijke informatie zoals prijs, aantal uren, chauffeur erbij of net niet, etc. Maar doordat het aantal individuele websites alsmaar aangroeit, wordt het moeilijk om als particulier alles te vergelijken of het bos door de bomen te zien. Ook komen sommige pareltjes in de schaduw te staan door de grotere spelers op de markt.

Het is hierop dat Oldtimerhuren.be een geslaagd antwoord biedt! Wij zorgen dat eigenaars van uitzonderlijke en unieke wagens hun voertuigen op ons platform kunnen voorstellen. Zo vind je als particulier die op zoek is naar zijn unieke wagen jouw keuze op één plaats, één digitaal platform! Een oldtimer, limousine of trouwbus huren doe je dus bij oldtimerhuren.be!

Wanneer wordt een wagen een oldtimer?

We spreken in België van een oldtimer wanneer een voertuig de leeftijd van 30 jaar bereikt heeft.(vanaf 2022).

In 2020 dient het voertuig minstens 28 jaar geleden in het verkeer te zijn gesteld. In 2021 dient het voertuig minstens 29 jaar geleden in het verkeer te zijn gesteld. De Europese maatregel in kwestie legt naast de leeftijd ook nog twee andere beperkingen op aan de auto’s in kwestie:

  • het specifieke voertuigtype wordt niet langer geproduceerd
  • het is historisch bewaard gebleven en in de oorspronkelijke staat behouden en de technische kenmerken van de hoofdonderdelen hebben geen veranderingen ondergaan.

(Omdat die twee laatste categorieën een kwestie van interpretatie zijn, hoeven eigenaars van bijvoorbeeld verbouwde of getunede oude voertuigen zich nog niet meteen zorgen te maken.)

Voertuigen die minstens 27 jaar geleden in gebruik zijn genomen, kunnen ingeschreven worden met een O-nummerplaat. Voor een voertuig met O-nummerplaat zijn er verschillende wettelijke beperkingen van toepassing. Sinds 20 mei 2018 geldt er een verplichte periodieke oldtimerkeuring.  Een oldtimer kan ook met een gewone nummerplaat ingeschreven worden. In dat geval zijn er geen wettelijke beperkingen maar kan men ook niet genieten van de periodieke oldtimerkeuring. De vermindering van verkeersbelasting is echter nog steeds van toepassing.